bakgrund

tisdag 22 juni 2010

Framme







Nu sitter vi här i Shell, trötta men glada efter den långa resan. Det enda tråkiga är att en väska har försvunnit. Vi hoppas att den hittar fram snart.
Vi blev hämtade på flygplatsen av en trevlig man som arbetar för MAF. Ron Grant, han och hans fru hade lite ärenden att uträtta innan vi vid 3-tiden startade resan mot Shell.
Han passade på att visa oss den stora Basilikan i Quito. På bilden ovan ser du ett av basiliskans fantastiska fönster. Där är avbildat några av alla de 130 olika orkideer som finns här.


På översta bilden ser du huset som vi hyr av HCJB. Det ligger nära deras sjukhus,tryggt och bra för oss om man bortser från att vi måste gå över en svajig hängbro för att komma dit. I huset bor annars en dam anställd på sjukhuset. Hon är hemma i USA för att fira sin mamma som snart fyller 100 år.
Eftersom barnhemmet inte är inflyttnings klart på ännu någon månad har vi inte några barn hos oss än.

Det är mycket praktiskt så här i början, telefonerna,internet, hyreskontrakt, gas m.m
Spanskan har verkligen aktiverats. När vi kom till sjukhuset för att skriva kontraktet träffade vi en grupp svenskar från Vingåker. Världen är liten ibland.

Patti Sue sa till oss att vi skulle ta det lugnt några dagar."ni hinner att jobba mycket under hela året framåt". Det tar nog några dagar att acklimatisera oss här. Idag har det varit 30 grader och sol förutom en störtskur efter lunch.

Vi har såklart också hälsat på barnen - flera av dem kände igen mig. Jean Pablo låg tyvärr och sov men han liksom de andra har vuxit. Barnen blev intresserade av Pehr och undrade vem han var. Vi kommer att använda det spanska namnet på honom - Pedro. Det gäller att uttala det rätt, säger man det lite slarvigt låter det som "perro" och det betyder hund. Det hade flickorna roligt åt.

I morgon onsdag ska vi gå ut till nybygget och se hur mycket som är kvar att göra innan det går att flytta in. Nya bilder kommer när vi har lärt oss hur vi får dem på den plats vi vill ha. För att få tillgång till internet fick vi byta webbläsare och det krånglade till det för oss.

Många hälsningar från Ingegerd och Pehr

4 kommentarer:

  1. Ska bli spännande att följa ert arbete! Ha det så bra och glad midsommar.
    / Jenny Hugosson

    SvaraRadera
  2. Hej syrran! Bra att Ni tar det lite lugnt i början.
    Idag skiner solen och förhoppningsvis så under hela midsommarhelgen!
    Hoppas Ni har fått tillbaka väskan!
    Glad Midsommar!
    Stig

    SvaraRadera
  3. Hej på Er. Det är så roligt att se att Ni har kommit fram. Vi håller fortfarande tummarna för väskan.
    Vi har det bra här i skärgården - tack för hälsningen på vår sida. Här är det högsommar som började nu när vi väl kommit ut.
    Vi är dock här för nöjets skull, Ni är där för att göra en skillnad. Det är häftigt. Vi hörs under tiden nu när vi väl loggat in oss här.
    Många kramar från Michael och Marie

    SvaraRadera
  4. Hej Syrran.
    Tack för texter och bilder.
    Ska kolla med P att han har fått dem presenterade för sig
    Stig

    SvaraRadera