bakgrund

söndag 14 november 2010

Nya möjligheter

Den här veckan har vi verkligen njutit av att finnas i det nya huset!

Även om det regnar eller om solen skiner, så fungerar allt mycket, mycket bättre. Barnen har mera plats att röra sig på och det känns så mycket luftigare och renare.

Pehr har haft fullt upp hela veckan med olika saker som inte fungerar eller behöver fixas eller sättas upp. Gasen behövde justeras, nya rör för vatten, ny pump installeras, listan var lång.

Till råga på allt så försvann kommunens vatten under tre dagar därför att de drog om de stora vattenrören till Shell och Puyo. Dessutom är det mycket lågt vattenstånd i floden som förser oss med vatten. Detta upptäcktes först när våra egna tankar var tomma. 60 personer utan vatten.
Då blev det lite panik. Som tur är har vi en reservtank under uterummet som fylls på med regnvatten, och den var full. Men eftersom pumpen inte var monterad fick vi ösa upp vatten med spannar. Men vattenpumpen monterades snabbt in efter detta.

Min och Normas lilla grupp har ett litet rum på andra våningen där vi har samling och några aktiviteter. Sedan delar vi gruppen och då kan vi också använda flickornas sovrum till att leka i, eller vad vi har planerat.
Här provar Nila och Sarita fingerfärg. De håller på att blanda blått och gult för att se vad det blir.





På fredagarna brukar vi gå ut på en promenad med våra små barn. När vi kom till floden Pinda var vattnet så rent och klart att vi kunde låta barnen bada. Gissa om de tyckte om det?
Här sitter de och plaskar. De är fortfarande lite chockade för jag tror att det är första gången de badar i en flod. De har mest badat i baljor på gården.


Alejandro och Nathanael ser lite fundersamma ut.


Nayely ser lite frågande ut.



Efter badet smakade det gott med bananer och äpplen.



Nu när det finns mera utrymme kan vi träna barnen i att samarbeta när de leker. Vi fick ett tågsätt av det sista teamet som var här i förrförra veckan. Jag plockade fram det och lät pojkarna prova på att bygga ihop olika banor. Man får hela tiden hjälpa dem och visa att det blir roligare om man bygger en stor bana tillsammans. De vill helst ha en egen liten bit och bevaka sin del. Inte alls konstigt att de reagerar så, de är helt enkelt inte vana vid den här typen av leksaker. Här leker Anthony med ett lok och vagnar.


Djup koncentration hos Javier, Boris, Ariel och Kevin.



Jag har köpt lite leksaksgrytor och en dockservis och målat plattor till en spis för mina småttingar i vårt rum. Men det var inte bara de små som ville leka med det, när de stora flickorna fick se det blev de lyckliga och satte igång att leka. Det är så härligt att se dem leka.

Maribel, längst till höger är mamma och hon sköter om sina barn Marcia, Jennfer och Anita.


Här håller Giovanny, vår terapeut på att träna en av tvillingflickorna. Jag tror det är Geminy.



Det är så spännande att varje dag få följa barnen och se dem utvecklas. Inte minst nu när vi har fått så större möjligheter och utrymme genom att de bor i detta fina nya hus.

Tack för att just du läser vår blogg och följer oss och vårt arbete här i Ecuador.

Många hälsningar
Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar