bakgrund

söndag 5 juni 2011

Show Art och dans

I dag har jag bakat nästan 200 bullar som barnen ska få äta i morgon för då ska vi fira Sverige på Casa de Fe. Pehr och jag ska visa bilder, barnen ska få gå en tipsrunda och så ska vi spela brännboll. Det ska bli roligt att få visa barnen lite svenska traditioner.

I fredags hade vi en öppen utställning, "Show Art" av barnens arbeten i bild under året. Här jobbar Wilson och Ana med att bygga en vulkan.

Vår bildlärare, Bethany hade ordnat utställningen så tjusigt, och alla besökare blev imponerade av barnens många fina bilder och installationer.


Barnen i förskoleklassen hade tränat på en dans som vi framförde. Jag och Norma åkte till Puyo för att låna kläder till barnen. Kläderna som barnen har på sig, är typiska för folket som bor i bergen. Här i djungeln behövs inte så mycket kläder. Rosa satt på en stol i mitten och vi dansade runt omkring henne. Barnen var jätteduktiga.



Jag var för kvällen en man, och det var helt OK.

Efteråt var det uppställning för alla som ville fotografera. Då var Josue helt slut och bara grät.


Den här veckan har vi också firat "Dia del Niño", barnens dag. Vi tog alla skolbarnen med oss på en utflykt till ett vattenfall långt ute i djungeln. Man får gå ca 30 minuter på en liten stig och när man kommer fram finns det en liten damm och ett vattenfall som kastar sig ut från en höjd ovanför. Det är himmelskt vackert men tyvärr regnade det, så det blev lite kallt. Men barnen var nöjda och glada ändå och alla var trötta och somnade i bussen, på vägen hem.


Nu börjar det även röra på sig med andra våningen på skolbyggnaden. Konstruktionsritningarna är klara. Ni ser att gjutformen snart är klar och det är dags att lägga ut armeringsjärnen. Vi har haft stor hjälp av teamet från Texas. Nästa vecka ett kommer att annat team osv. så nu händer det lite mer varje vecka.


Vi har också haft svenskbesök denna vecka. Det var Niklas Rehnstig från Helsingborg och hans flickvän Ida som var här två dagar på slutet av sin Sydamerika resa. Jättetrevligt. De fann sig väl tillrätta med barnen. Det finns alltid något man kan göra här även om det bara är för någon dag man är här. Härligt.



Det är näst sista bloggen vi skriver! Vi har redan haft vår "despedida" dvs vår avtackning. Vi är 5 volontärer från Casa de Fe som åker hem veckan efter skolavslutningen och vi blev alla avtackade tillsammans. Det blev en fin stund med lovsång och gemenskap. Här sitter vi och sjunger tillsammans med Gabriella och Mattias.


På något sätt känner vi oss inte "klara" med Casa de Fe och Ecuador. Vi kommer kanske att kunna komma tillbaka ytterligare ett år? Om du som läst vår blogg och skänkt pengar till barnen på barnhemmet vill, kan du fortsätta att göra det. Vi kommer att förmedla allt till Tandy och Dwigth som jobbar på barnhemmet ytterligare ca 2 år. Det finns fortfarande många behov, inte minst behövs det pengar till skolbygget och till att betala sjukhusräkningarna.

I nästa blogg kommer vi att berätta om allt det vi kunnat göra för pengarna som ni skänkt till barnen och barnhemmet.

Det finns inte ord för hur fantastiskt det har varit att kunna göra så mycket för barnen tack vare alla gåvor som kommit in. Vi tackar er från hela vårt hjärta!

Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar