bakgrund

söndag 19 september 2010

Skolstart

Vi har goda nyheter: Det har ordnat sig med klinkern - vi är så glada för det. Det fanns ett parti av den rätta sorten i Quito. Nu verkar det som om vi kan hålla tidsplanen och kunna flytta in i det nya huset i mitten av oktober. Men - mycket kan hända och planerna kan ändras än en gång.

Idag, söndag är det ju val därhemma och hade vi varit hemma hade vi båda arbetat som rösträknare. Nu har vi fått följa valräkningen på nätet och visst blir man förvånad över resultatet.

Idag tog vi en tur till Baños, en stad som ligger ca 1 timme bort med buss. Dit går det många olika bussar som man kan välja på och det kostar bara 2 dollar. Billigt!
I Baños är det mycket turister, både utländska och inhemska. Staden ligger fantastiskt vackert mellan bergen och så finns där flera vattenfall som kastar sig utför branterna.
Vi åt empanadas på vårt favoritställe, de kostar 50 cent st. Maten är billig och god konstaterade vi än en gång.

Häromdagen var Pehr och Greg i el-affären och fick träffa den här vackra fågeln. Det är en Tucan och den bor på gården utanför affären i ett träd berättade affärsinnehavarna. Den brukar komma in då och då och hälsa på. Pehr fick hålla den på armen och den poserade villigt.
Greg är här i två månader och hjälper till på bygget. Han har sågat och slipat allt virke till golvet på tredje våningen. Det är fantastiskt med alla villiga hjälpare som kommer när det behövs.



Nu har skolan kommit igång. Vi hade en högtidlig start med besök av en skolinspektör som höll tal och önskade alla barnen välkomna till ett nytt skolår.



Här sitter barnen och lyssnar på honom.





Här är bilder på barnen i den lilla gruppen som jag hjälper till med. Det här är Nathanael som försöker hålla ballongen i luften när han ligger på golvet.



Det här är Jonathan. Han är fullt nöjd om han har en såg och en hammare i handen. Han har inte börjat prata ännu, fast han är 3 år. Han var så tunn och vägde inte mycket när han kom till barnhemmet. Nu när han får mat och kärlek har han ökat i vikt och utvecklas snabbt.




Norma ritar ögon på ballongerna



Geovanny tränar sin finmotorik. Han brukar inte kunna koncentrera sig längre stunder men den här aktiviteten fångade hans uppmärksamhet.



Sarita

Det var allt för den här gången. Vi hoppas allt är väl med er därhemma.

Många hälsningar från oss - Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar