bakgrund

söndag 13 februari 2011

Vattenläcka

Plötsligt började det rinna vatten i babyrummet från ett ställe där det inte borde. Vattnet sipprade fram från en vägg. Det blev till att riva och knacka upp för att hitta vad som läckte. Under tiden fick Tiorna bära de små till de stora barnens toaletter och duschar. Det blev mycket extra jobb för dem.

Men efter att de tagit bort badkaret och knackat fram rören hittade de ett fel. Någon hade helt enkelt inte dragit åt en mutter tillräckligt. Det visade sig att det kom ännu mera vatten och det var från duschrummet vägg i vägg. Mera hackande och till sist hittade de felet. Här hade någon använt en koppling men av ett annat material som inte går ihop med tuberna.
Nu är allt lagat och vi hoppas verkligen att det inte finns fler fel gömda i väggarna. Eftersom alla rör är inmurade vet vi inte om det finns fler missar. Jag hann inte ta några bilder för jag har fått tillbringa några dagar i sängen.
Många av barnen är sjuka och jag har fått lite av varje känns det som. Feber, halsont och huvudvärk.

Så här ser huset ut nu - målat och klart. Den gröna färgen är helt ok men den orange är lite väl skarp enligt mitt tycke.



Konstigt nog tycker jag att den här kombinationen är underbar, en orange blomma i allt det gröna här.



Jag måste då och då ta med lite blommor i bloggen. Det här trädet står utanför vårt hus och det blommar året om med underbara gula blommor.



Vi har firat syskonen Gilmar och Anita som fyllt 6 resp. 7 år. Jag hade deras lillebror Alejandro i famnen när vi sjöng för dem, men när man doppade deras ansikte i tårtan, som hör till här, blev han mycket fundersam. Han tittade och tittade och var nära att gråta men så såg han att de skrattade och då blev han glad i gen.



Här sitter Jimmy och målar en kruka som han har spikat ihop. Vi har fått en stor påse med färdigsågade bitar och en instruktion hur man bygger en "kruka" att plantera i. Det var spännande att se hur de vände och vred på bitarna för att få dem att passa ihop. Sedan fick de måla dem och så fort jag är frisk igen ska vi plantera lite fröer.



Det här är Gabriella och Jimmy, de är syskon. Det är så fina barn, artiga och hjälpsamma och så vet man att de haft det riktigt besvärligt med en pappa som gjort saker mot dem som en pappa verkligen inte ska göra. När Jimmy hade gjort sin kruka hjälpte han sin syster.



I fredags åkte jag och Norma till en fågelpark för att barnen skulle få se vilka fåglar det finns i regnskogen här. Numera måste man ganska långt in i regnskogen den för att få se dem i fritt tillstånd. Jag trodde att det skulle vara lätt att få se fåglar här men det är det inte. Man kan höra många fåglar men de flesta är skygga.
Det känns lite sorgligt att se dessa vackra och färgglada fåglar i burar.

Bara att få åka i bilen var en upplevelse för de här barnen. Geovanny som nästan aldrig annars kan sitta stilla, satt som ett ljus i bilen och tittade med stora ögon på allt.
Lilla Rosita lyser som en sol. Hon har bara en fot och den är lite felvänd, så hon har en rullstol att åka i. Hon kan inte heller öppna munnen riktigt, därför har hon problem med att äta och att prata.



Här står vi och beundrar de vackra tucanfåglarna. Det fanns också en struts som några av barnen blev rädda för. Inte konstigt för de är ju jättestora.









Pehr har i kväll åkt till barnhemmet för att ta emot ett nytt team. Det är en familj från USA som ska vara här och hjälpa till en vecka. Det behövs alltid hjälpande händer här. Någon som skulle vilja komma hit?

Många varma hälsningar från
Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar