bakgrund

söndag 3 april 2011

Flygtur





Veckans största upplevelse var en flygtur med barnen i Megan´s klass! På lektionerna har de läst om olika yrken som polis, doktor och pilot. Här i Pastaza är piloterna och flyget av stor vikt. För de som bor i byarna långt ute i djungeln kan flyget betyda skillnaden mellan liv och död.

Jag och Megan pratade med en av piloterna som vi känner, Fred och han var villig att ta upp de 6 barnen på en rundtur över Shell och omgivningarna. Vi talade inte om för barnen att de skulle få flyga förrän Fred hade visat dem runt på flygplatsen och i hangaren. Här berättar Fred om hur en motor fungerar.


Det var glada barn som spändes fast i flygplanet och som fick lyssna i hörlurarna på kontrolltornet. Här sitter Javier och drömmer om en framtid som pilot. Hans leende är väl underbart?


Vi fick se Casa de Fe från luften och det var extra roligt för barnen. Man ser cykelbanan som en lång slingrande orm.


Längst ner till vänster i bild ses också grunden till den nya skolbyggnaden.


Kanske att Ariel och hans storebror Jimi blir piloter i framtiden. De är två härliga pojkar som med rätt stöd kommer att växa upp till fina ungdomar.


I veckan har vi haft besök av en ögonläkare och en optiker. De kollade synen på alla barnen och de hade också några glasögon med sig. Här har Juliana fått ett par som hjälper henne att se bättre. Visst är hon helt bedårande?

I mina nya uppgifter ingår det att ta med "veckans elever" ut att äta. Varje vecka har vi ett tema som tex empati. På måndagens morgonsamling berättar lärarna och dramatiserar omkring temat för att barnen ska förstå innebörden. De har också Bibel-lektioner med samma tema under veckan. Den här veckan var det Gabriella, Wilson och Ivan som hade visat empati för och med sina skolkamrater. Här sitter jag och Gabriella.


Pehr, Ivan och Wilson äter för fullt.


Justin, pojken som vi berättade om i förra veckan har fått komma hem från sjukhuset. Han går varje dag till sjukhuset och där lägger man om såren på armarna och ögonen. Man tror att han ska kunna se lite med det ena ögat men inget är säkert ännu.

Vi har gett familjen pengarna som Ni har skickat hitintills och de skickar ett STORT TACK till er som delat med er till dem. De hälsar och är så tacksamma över att det finns människor på andra sidan jordklotet som vill hjälpa dem och deras pojkar. Det är inte försent om det finns någon mer som vill skänka något. Givetvis ser vi till att dessa gåvor i så fall överlämnas till familjen när vi är tillbaka i Shell.

I morgon åker vi buss till Guayacil för att där ta flyget till Lima. Två veckors ledigt i Peru blir det, så nästa inlägg kommer inte förrän tisdagen den 19:e april. Väl mött då.

Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar