bakgrund

söndag 24 april 2011

Påskdagen 2011

Glad Påsk önskar vi er alla läsare, även om Påsken nästan är över.

Idag har vi firat gudstjänst i en liten baptistkyrka strax utanför Mera. Det är ett samhälle som ligger nästan ihopbyggt med Shell. Det var en tvåtimmarsgudstjänst i stekande värme men med mycket glädje. Alla de olika barn och ungdomsgrupperna deltog med varsin sång eller dramatisering av Påskens budskap.




Hela veckan har vi haft mycket regn. Därför har lastbilarna inte kunnat komma över floden med cement till skolbygget. Nu hoppas vi på en vecka med lite mindre regn. Istället har vi röjt i skogen och förberett för en längre promenadväg runt hela tomten.

I torsdags hjälpte vi vår föreståndare Patti Sue att flytta till ett litet hus mitt i Shell. Hon har bott i ett av rummen på barnhemmet men känner att hon behöver lite eget utrymme för sig själv och sin Juan Paul. Det är han som skojar med Gabriella på bilden. Jag hjälpte Patti Sue med att sy gardiner. Det är svårt att hitta snygga tyger här men vi lyckades till slut och de blev riktigt bra.

Här ser du Rosa och Alejandro. Vi har precis haft vår morgonsamling och de vill gärna vara med på en bild.


Jag tog en video när barnen sjunger på vår morgonsamling. Sången handlar om olika djur som Gud har skapat och man gör rörelser till. Det som är så roligt är att våra små i förskolegruppen nu är med och sjunger och gör rörelserna. Det har varit en stor utveckling på barnen i den här gruppen. När vi började var det bara två av dem som pratade. De andra var mest tysta och sa nästan inget. Nu pratar de nästan hela tiden......



Till sist kommer det en bild på en apa som vi passar på barnhemmet. Det var Sami´s föräldrar som hade med sig den till Florence. Florence är den sjuksköterska som hittade Sami när hon var i deras by. Då var han liten och tunn för han hade så svårt att äta. Nu när föräldrarna kom för att hämta hem honom ville de ge henne något fint. Vi får se vad hon ska göra med honom såsmåningom. Barnen turas om att ge honom mat och vatten.



Många varma hälsningar från
Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar