bakgrund

söndag 1 maj 2011

Aska och regn

Vulkanen Tungurahua har åter ett utbrott. Det sprutar aska högt upp och i stora mängder. I går regnade det nästan hela dagen och askan kom ner med regnet och lade sig som ett täcke över allt. Gick man i regnet blev man alldeles svartprickig. Vi bor ju ca 6 mil från vulkanen, men i Baños, som ligger vid foten, täcker askan ännu mera. Där är allt grått och det ser spöklikt ut.

Veckan inleddes med två lovdagar. Vi hade ett fantastiskt väder så det blev poolen båda dagarna. På måndagen tog jag med barnen som går i "kinder", de är 5 och 6 år gamla. 3 av barnen som går i en specialskola var också med. Barnen badade oavbutet i 2 timmar. Det är underbart att se dem så glada och sprudlande. Vi hade bassängerna för oss själva så det var helt perfekt. På bilden ser du Tati som tyckte det var härligt att bada.



Senare på eftermiddagen var det fortfarande varmt och då fick alla barnen bada i vår lilla bäck. Här ser du Rosa och Martin som badar och njuter. Några som också njöt var ett antal moskiter som hittade till mina ben. Mitt blod passar dem tydligen riktigt bra.



Nästa dag var det de större barnens tur. De hade så roligt och tränade på att dyka, stå på händer, slå volter och allt annat som barn älskar att göra i vatten. Maria och Rosa under vattenfallet.

Visst ser man hur Jimmy njuter?

Maria lärde sig simma förra gången vi var vid poolen och nu är hon som en fisk i vattnet.


Ariel tar en kort paus i solen.

På eftermiddagen var det dags att ta farväl av Geovanny. Hans mamma har nu fått tillåtelse att ta hand om honom. Jag ser glad ut fast jag kommer att sakna honom mycket, mycket. Det har varit en prövning att ha honom i klassen många dagar men han har utvecklats så enormt under de sista månaderna. Vi hoppas och tror att hans unga mamma kommer att klara av sin uppgift.

Inget tvivel om att de här två hör ihop, Geovanny är så lik sin mamma. Dubi kikar fram bakom dörren.



På fredagen tog vi vår klass till en botanisk trädgård i Pyuo. Vid torget finns de här statyerna av indiankvinnor av alla de olika stammarna som bor i provinsen Pastaza. De är så vackra. Barnen blev lite konfunderade och undersökte dem noga.



I den botaniska trädgården fanns det olika medicinalväxter och massor av olika sorters insikter och fjärilar. Vi kunde inte köra Rosa i hennes rullstol men det fanns en hjälpsam ung man som bar henne på ryggen.


Det fortsätter att komma in pengar till Justin, pojken som skadade ögonen och armarna. Vi sätter in dem i en fond som finns på sjukhuset till att betala hans fortsatta vård och ev. operationer. Tack än en gång, alla ni som bidragit.


Glada Maj-hälsningar från
Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar