bakgrund

söndag 22 maj 2011

Paulina Aguirre

Veckans mest spännande upplevelse var nog konserten som vi var på i går kväll (lördag). Det var "Radio Interoceanica" här i Shell, som anordnade en konsert i Pyuo med Ecuadors mest kända kristna artister. Vi tog med oss de 10 äldsta barnen och det blev en riktig höjdarkväll.

En av artisterna var Paulina Aguierre som har fått en Grammis för bästa kristna skiva 2009 och hon var jättebra. Alison som är en av våra lärare, känner hennes svåger och på så vis fick vi komma bakom scenen och träffa Paulina. Hon var så intresserad av barnhemmet och barnen och pratade länge med oss. Barnen var mycket nöjda och glada när vi åkte hem.



Glada konsertbesökare!


Här kommer en bild på en av våra tior, Heidi. Men det är inte hon som är det viktiga på bilden. Tiorna har länge klagat över flugor och myror och även andra små odjur som kommer och äter på frukten och grönsakerna. När Pehr fick höra detta tänkte han till och kom på en riktigt bra lösning. Han gjorde en ritning och två duktiga killar som har en mekanisk verkstad byggde och numera får frukten vara i fred.


Nu kommer det några bilder från fredagens utflykt med förskolegruppen. Vi sitter där bak i trucken och när det hoppar och skakar är det som allra roligast. Vi gick en härlig promenad utmed floden Pyuo. Jonathan blev trött mot slutet,men då kom det en turistpolis och erbjöd sig att skjutsa honom på sin cykel. Det kändes bra för både honom och mig som annars hade fått bära honom en lång sträcka.



Väl framme vid målet, smakade det gott med varsin glass. Josue, Nayely, Natanael och Sheila njuter av glassen.

Idag har vi besökt en av tiorna. Hon bjöd mig och Pehr på lunch. Här står hon utanför sitt lilla hus. Det är roligt när man får komma hem och se hur man lever här. Vi har blivit goda vänner under det här året och vi har pratat mycket. Hon har ensam tagit hand om och uppfostrat tre barn eftersom hennes man dog ung. Jag beundrar många kvinnor här som får slita hårt för att ge sina barn ett bra liv.

Tia Judith och Ingegerd


I morgon åker Pehr och jag tillsammans med Patti Sue till Quito. Vi ska besöka en privatskola och ta reda på lite mera om vad som behövs för att vår skola ska kunna få status som en privat skola. Just nu är vår skola en försöksskola och skolministeriet vill att vi antingen blir en allmän skola eller en privat. Pehr och jag hade gärna stannat och hjälpt till med det men året går mot sitt slut och om några veckor bär det hemåt.


Till sist en bild på ännu en vacker blomma man kan se här.


Hälsningar från Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar