bakgrund

söndag 31 oktober 2010

Äntligen

Nu har vi börjat flytten!
I torsdags började vi med att flytta de 10 minsta barnen upp till nya "Casa de Fe". Alla saker, böcker och möbler saneras för att om möjligt slippa extra invånare som kackerlackor och andra otrevliga kryp. Som ni ser hänger det grytor i köket och snart är vi i fullgång här i ett mycket större och finare kök.



Här ligger lilla Susanna, hon är en liten söt kinesflicka som blev lämnades till barnhemmet när hon bara var någon månad. Hon blev det första barnet som flyttade in.



Pehr körde trucken fram och tillbaka hela dagen. Dagen innan, på onsdagen blev det lite panik. Då upptäckte Greg en oljeläcka och lät den stå för att Pehr skulle titta på den. Men på vägen upp till nybygget tappade han (Greg) nycklarna. Han hade ett hål i fickan. Det visade sig att vi inte hade några extranycklar. Då blev det lite oroligt för trucken skulle användas till att flytta alla tunga möbler och lådor. Pehr lyckades i alla fall få bukt med oljeläckaget och efter mycket jobb få loss tändningslåset och iväg till en "låssmed" som gjorde en fungerande nyckel utan att förstöra låset. !PUH! Nu har vi gjort två reservnycklar. Läckan var också lätt att fixa när väl all olja torkat så man kunde se att det inte var någon motorpackning eller hål i oljetråget etc... Det var oljefiltrets packning som inte höll tätt. Lätt fixat när vi VÄL hittat en verkstad som hade ett nytt oljefilter till denna motor här ute.

Det här är de minsta barnens rum. Här står Axel och räknar hur många som ska sova här inne.



Under veckan har vi haft besök av min kollega Anna med familj. Det var fantastiskt roligt att ha dem här. Känslan att någon åker hela vägen hit för att besöka oss är härlig. De hade också väskorna fulla med saker till barnen, pepparkakor, knäckebröd, dumlegodis och mycket mer till oss. Det kändes som en tidig julafton.
Tack alla ni som skickade med dem böcker, duplo och tyger.
Anna och Elsa hjälpte till med min klass när jag hade engelska och då hjälpte Karl mig.



Elsa och Nyeli tränar stor och liten genom att klistra på solstrålar av olika längd. Nyeli blev mycket förtjust i Elsa.



En eftermiddag besökte vi en djurpark som ligger på militärområdet här i Shell. Det regnade men vi var tappra och kom efter en blöt promenad fram till djuren. Det visade sig att flera apor sprang lösa omkring på området. Ormen som Karl håller ,i hade dock en egen bur, tack och lov.



Den här söta apan var helt övertygad om att jag hade något gott i mitt hår.



Det här huset har militärerna byggt åt nuvarande presidenten, Rafael Correa. Det ligger alldeles underbart vackert vid kanten av floden Pastaza. Våra "livvakter" lyckades hitta ett öppet fönster och lät oss komma in i huset. Det var jättefint med vackra trämöbler som soldaterna tillverkat för hand. Presidenten har bott här 2 ggr under sina besök i provinsen.



Här sitter Lars tillsammans med föreståndaren för djurparken och de två militärpoliserna som "vaktade" oss under hela rundturen.



Den här veckan har vi också haft Mats Gunnarsson och hans resenärer från Focus resor i Shell. De har besökt barnhemmet, sjukhuset och radiostationen. Med hjälp av MAF har de också flugit ut till en djungelby vilket de uppskattade mycket.
Det var spännande att se om vi skulle känna igen någon i gruppen och det fanns ett bekant ansikte även om vi inte känner varandra. Det var Rolf Lideberg och hans fru från Liatorp. (Han har en bror i Helsingborg)

Veckans tema för morgonsamlingarna och bibelklasserna var samarbete. Här tränar barnen på det genom att försöka lösa en knut. Alla som varit scouter känner säkert igen övningen.



Nu ser vi fram mot en ny intensiv vecka då vi pö om pö ska flytta in både barn och saker till deras nya fina hem.
Många glada hälsningar från Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar