bakgrund

söndag 3 oktober 2010

Undantagstillsånd

Nu har vi fått vara med om ett undantagstillstånd.

Vi blev ganska oroliga först när vi hörde talas om att det var bråk i Quito. På radion sa de att det kunde vara en kupp. Men sedan visade det sig att militären inte var inblandad utan att den stod på presidentens sida mot de protesterande poliserna. Men flygplatsen var stängd både i Quito och Guayakil och det skulle betyda att inte Johanna och Roberts flyg skulle kunna landa.

Under fredagen var alla skolor i landet stängda och de flesta bankerna dessutom. Men under lördagen var det lugnt igen och när jag skriver detta - söndag kl 14.30 sitter vår kära dotter med pojkvän på bussen och är snart framme hos oss.
De ska vara här hos oss en vecka och sedan ska de vidare till Galapagos öarna.
Det ska bli så roligt att få visa dem vår del av Ecuador. Att Johanna pratar flytande spanska gör ju att de kan få uppleva så mycket mera i mötet med folket här.

I kyrkan handlade predikan om det instabila läget i landet och alla bad mycket för sitt land och vishet och kärlek för de styrande i landet.

Det har varit en solig och varm vecka igen. Så varmt att vattnet tog slut en av dagarna. Vi fick ringa till brandkåren som kom och fyllde upp alla kar och tunnor som vi kunde hitta.
Här hjälper tiorna Heidi, Germania och Flores till med slangen.







Arbetet på bygget går framåt som tur är, för det känns som om allt håller på att gå sönder i de gamla lokalerna.
En kväll blev det översvämning. Hela innergården fylldes av en tjock illaluktande sörja. Pehr och Greg försökte med slangar och armeringsjärn att få det att fungera men nästa dag fick de komma från kommunen och gräva upp lite av gatan utanför. Det visade sig att någon av barnen spolat ner en sko.

Här ser du hur man kan göra ställningar av bambu. Här uppe går Pehr och Greg när de sätter upp lamporna på andra våningen.



Pehr har lite ont i ryggen efter att burit på klinkerplattor upp till andra våningen. Han går till en sjukgymnast här som vi hoppas ska få honom pigg igen.

Här kommer en bild till på Geovanny, ett av barnen i min lilla grupp. Han är orolig och har så svårt att sitta stilla men när han väl lugnat ner sig kan han sitta och pyssla i flera minuter - rekordet är faktiskt 30 min.



Här kommer en bild på en "Hundrafoting" som jag träffade på. Den såg verkligen ut att ha hundra fötter. Jag petade lite på den men man ska akta sig för den för den har tydligen lite gift någonstans. Men jag tycker att den är vacker.



Till sist en bild på en gammal kvinna som bär på tunga bördor - en vanlig syn här i Shell. Men vi ser aldrig någon man som bär på lika mycket.



Många hälsningar från oss

Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar