bakgrund

lördag 4 december 2010

Förkyld

Det är söndag och jag ligger i sängen och skriver vår blogg. En förkylning har lyckats få fäste i min kropp trots alla apelsiner, grapefrukter och andra vitaminrika frukter som jag äter så ofta.

Pehr är på väg till Quito med goda vänner för att köpa saker till barnen och barnhemmet. Vi har skrivit ihop en lång lista till honom.

Vulkanen Tungurahua fortsätter sitt utbrott och det är hemskt vackert samtidigt som det är hemskt svårt för de människor som bor i närheten och som måste evakueras. De har ju djur som behöver skötas och de lever av sina odlingar som också behöver skötas dagligen. Samtidigt är de rädda för plundrare. Pehr åkte förbi Tungurahua vid 12 tiden. Då var det så molnigt att han inte kunde se hur mycket som sprutade ut. Men vägarna var i alla fall öppna.
Bilderna har vi inte tagit själva utan de är från en internetsida som bevakar all vulkanisk aktivitet i Ecuador.





Ett av barnen, Dolly är mycket sjuk och hon ligger på sjukhuset just nu. Hon är gravt handikappad och hon får lätt infektioner.

Här kommer det några bilder på de allra minsta barnen. Jag älskar att vara inne i "babyrummet" och gosa med de minsta. Mishelle är på väg för att få träning av vår sjukgymnast. Hon kan inte prata men hennes leende säger väl allt?



Det här är Sammy. Hans föräldrar bor i djungeln och de kommer att ta hem honom när han blir lite äldre.





Den här lille gullungen heter Angel



Det här år lilla Susanna. Hon är en liten kinesflicka som lämnades in av sina föräldrar i början av sommaren. Hon kan inte äta själv och har vantarna för att inte dra ut slangen.



Det här är de första av de djur som Patti Sue har planer på att skaffa. Två söta ankor som måste vänja sig vid små ivriga barnahänder. Fast de har ju kraftiga näbbar som de kan försvara sig med. Alejandro och Josue ser förundrat på de små söta ankorna.



I torsdags kom det en hel klass med ungdomar från en av skolorna här i Shell. De hade med sig leksaker, godis och varsin boll till barnen i min och Normas klass. De stannade en stund och lekte och de var så snälla och fina mot barnen. Det händer då och då att vi får sådana här besök. Det är trevligt med överraskningar som är så positiva.
Pojken på bilen heter Junior. Han och hans 2 bröder lämnades av polisen till oss när mamman låtit dem vara ensamma under flera dagar.



Den lilla flickan på bilen heter Julie. Hon bor egentligen hos en av lärarna på skolan för missionärsbarnen här i Shell. Hon var så undernärd och liten när hon kom till dem men nu har hon växt till sig lite. Hon kommer att bo hos oss medan pappan i familjen är på sjukhuset i Quito. Han har problem med sina njurar och är ganska dålig.



Vi håller på att planera och öva till ett julspel. Barnen ska sjunga och agera julevangeliet för Tiorna och deras familjer. Vi har fått låna dräkter från en annan skola och lite ska jag fixa.
Barnen är så spända och ivriga över det här. De har aldrig tidigare varit med om något sådant. Hoppas nu att de flesta av tiorna kan komma och titta. Vi ska bjuda dem på mat så att ingen av dem behöver jobba i köket den kvällen.

Nu ska jag försöka vila lite.
Hoppas allt är bra med er därhemma
Många hälsningar
Ingegerd och Pehr




Den här adressen går till en sida där det finns fler bilder från den dagen då vi flyttade in i barnhemmet.
http://www.irwininformer.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar