bakgrund

lördag 25 december 2010

Jul på Casa de Fe

Så har också jag fyllt år och på min födelsedag var julgranen plötsligt vit. Mycket märkligt. Här står jag och funderar över hur det har gått till.
Våra grannar, Steve och Diane är starkt misstänkta för att ha åstadkommit detta.


På julaftonskvällen körde vi upp alla julklapparna till barnhemmet och låste in dem i ett klassrum. Det var meningen att barnen skulle sova men vi hörde lite fniss och viskningar från de stora flickornas rum.
Jag blev överraskad av Patti Sue och tiorna som jobbade, med blommor och en tårta. Det kändes härligt.

Vi började barnens julpyssel med att baka kakor. Inte pepparkakor utan vita gubbar, tomtar och granar. Våra barn älskar att baka och äta av degen precis som alla andra barn.





Alla barnen har också fått göra presenter att ge till tiorna och det har arbetats flitigt med detta.

Idag, Juldagen, började vi dagen med pannkakor och sirap till frukost. Sedan hade vi lekar och lite aktiviteter utomhus. Joel skulle försöka rädda Geovanny från att bli smutsig av jorden när han fastnade i leran.



Barnen fick också dekorera kakorna de bakat. Det var populärt.


Här ser man alla färdigdekorerade kakor. Tittar man noga kan man se att det varit små fingrar lite här och där för glasyren smakar gott.



Efter lunchen var det så äntligen dags för julklapparna. Här ligger de och väntar på alla ivriga barn.



Barnen fick komma fram en i taget och hämta sina paket och det var svårt för en del att vänta. De är ju så många. Men alla fick sina paket och det hördes jubel från alla håll och kanter. Vi hade verkligen försökt att tänka på vad de olika barnen tycker om och är intresserade av. Det kändes som om vi lyckades.





På första våningen, i det stora rummet där barnen äter hade vi satt in en dockspis och kylskåp i ena hörnan och i den andra två snickarbänkar. Här blev det sedan tillfälle för de mindre barnen att leka.





Vi hade också byggt ett dockhus med dockmöbler till som flyttades upp på tredje våningen till de större flickorna.

Nu åker vi iväg några dagar tillsammans med våra nya vänner Desi och Fred Schmidt till kusten. Vi känner att det ska bli skönt med några dagars ledighet. Den här hösten har varit intensiv och härlig men nu behöver vi koppla av.
Under tiden vi är borta kommer det två familjer till barnhemmet och de kommer att ordna aktiviteter för barnen.

EN RIKTIGT GOD FORTSÄTTNING PÅ JULEN

önskar vi er alla

Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar