bakgrund

söndag 23 januari 2011

Reservgenerator

Pehr och 5 andra "killar" åkte i lördags till Colta, en bergsby nära Riobamba för att hämta en generator. Den har använts vid en missionsstation som en reservgenerator sedan 1967.



Men nu var den till salu och vi behöver en reserv när strömmen går. Det händer ganska ofta att vi är utan ström. Generatorn drivs av en dieselmotor och kommer säkert att fungera bra trots sin ålder.


De hade fått veta att den nog vägde ca ett ton men när de väl kom dit visade det sig att den vägde närmre två ton. Som tur var hade de lånat en motorlyft av MAF, missionsflygets verkstad och utan den hade de aldrig lyckats få upp den på trucken. Två ton var också maxvikten på lyften. Det tog 3 timmar att köra dit med trucken så hela dagen gick åt till detta.


Den här veckan har vi haft ett team som har hjälpt till att måla ytterväggarna. De är med i Amish kyrkan, fast en modernare variant. Männen hade ganska vanliga kläder medan kvinnorna hade en särskild sorts klänning.


De var så trevliga och arbetade så hårt och villigt. Här ser du en av kvinnorna i sin fina, numera färgfläckade klänning. Färgerna på huset är nog inte de jag hade valt men Patti Sue är nöjd och då är det helt OK. Hon vill inte att huset ska sticka ut för mycket så att det lockar till sig ovälkomna besökare. Som ni kan se nu smälter det in i naturen ( förutom det orange).




Här ser du två flitiga elever. De arbetar med sin hemläxa. Det är Anita och Jimmy Wilson. Barnhemmet innebär ju både skola och hem för barnen och de tar verkligen sina läxor på allvar.



I går kväll när Pehr kom tillbaka från Riobamba hade de stora barnen roligt som du kan se på bilderna.


Vi har samlat alla konstiga och roliga kläder i en väska och de älskar verkligen att klä ut sig och leka olika rollekar. Här är det Anita och Gabriella som "uppträder". Anita har en delfin som mikrofon och Gabriella en sandal. Fantasin har inga gränser....



Javier och Jimmy Wilson har hittat varandra i en gemensam roll, men jag vet inte vilken.



Nu ska vi åka och hälsa en svensk familj välkommen till Shell. Det är familjen Egberts som ska arbeta på HCJB´s sjukhus här. Mattias är kirurg och Gabriella barnmorska. Det ska bli roligt att träffa dem och deras tre barn.

Vi hörs
Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar