bakgrund

söndag 6 mars 2011

Carneval

Den här helgen firar man "carneval" här i Ecuador. Det verkar som om det går ut på att spruta ner varandra med vatten så jag håller mig ifrån huvudgatorna.
Barnen hade sin egen carneval i fredags då de fick spruta och slänga vatten på varandra.



Vi hade också lite lekar på temat vatten och ägg. Här ser du en stafett där de balanserar ett ägg på en sked och när de kommit fram ska de knäcka det ägget i huvudet på nästa man i ledet.



En annan lek var att försöka bita om ett äpple som låg i en balja med vatten. När man väl fått upp det skulle de springa tillbaka och äta upp äpplet. Barnen och vi vuxna hade en rolig eftermiddag tillsammans.



I den här skapelsen fanns det fullt med godis! Mycket populärt!



Nu använder vi spring och cykelbanan för fullt. Det är härligt att se barnens glädje när de cyklar eller springer runt.



Banan går lite upp och ner så det blir väldigt bra träning av både balans och kondition.





De små kan springa varv efter varv och frågar varje gång - Ett varv till? Får jag springa ett varv till?





Det går ganska bra att köra Rosita i rullstolen som tur är. Hon är alldeles för tung att bära så vi behöver använda rullstolen och vi vill ju att hon ska vara med så mycket som möjligt.



Flickorna i den stora klassen har haft ett litet projekt om att använda sopor. De valde att göra kläder av sopsäckar. De fick sedan presentera sitt arbete och visa hur de arbetat. Här visar Rosa och Maria sin fina klänning av plastpåsar.



Här ser ni vår nya lilla bebis. Han är en månad och heter Jacob Israel. Han blev övergiven på sjukhuset i Puyo när han var alldeles nyfödd. Han var lite sjuk i början men nu verkar han pigg och och han äter bra.



Vi har nu äntligen fått se vilda apor. I går fick vi följa med en av byggarbetarna, Jaime, till hans gård på landet utanför Puyo. Där fick vi se söta apor. Visst liknar han Herr Nilsson?



Juan Pablo gillar att busa med Pehr. Så fort han ser Pehr kommer han springande och vill att Pehr ska leka med honom. De brukar ha roligt tillsammans.



Vi har lagt till en länk som vi hoppas ni vill gå in på. Då hamnar ni hos den svenska familjen Egberth. Det är en läkar/barnmorske familj som kommer att arbeta på sjukhuset här under 3 år. Där får ni möta en annan del av arbetet som utförs här av volontärer från olika delar av världen. Vi var tillsammans med dem förra lördagen och hade en så trevlig dag. De bjöd oss på både lunch och middag! De har 3 fina och härliga barn.
Det var skönt att få vara i en lite mindre familj än vad vi är vana vid numera. Dessutom fick vi prata svenska hela dagen.

Många glada hälsningar från Ingegerd och Pehr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar