bakgrund

torsdag 29 juli 2010

Tung söndag 1:e augusti

Idag fick vi ett sorgligt samtal. Pehrs pappa, Bengt har dött.
Han hade varit lite krasslig de senaste dagarna men var pigg på morgonen idag när Lilian ringde honom. Men när Pehrs syster Lisa kom dit hade han fallit i hop och var död. Kristina kom strax efteråt dit och ringde sedan till oss via Karl.

Under dagen har vi funderat och nu har vi kommit fram till att vi åker hem till begravningen.
Vi kan aldrig veta vad framtiden bär med sig men det är svårt att vara långt borta när sådant här händer.



På bilden ser ni Pablo. Han är 13 år och utvecklingsstörd. Han kan vara ganska jobbig men samtidigt är han så hjälpsam. Här sitter han och håller telefonen åt oss på kontoret.

Vi har fortfarande inte fått våra ID kort gjorda. Flera gånger nu har vi varit hos polisen och de har försökt få bilderna på oss överförda på dokumentet men misslyckats. Precis vid trappingången till migrationspolisen ligger häktet. Det har glasväggar så man ser de häktade sitta och ligga där till allmän beskådan. Det känns lite märkligt.

Både Pehr och jag har haft problem med magen hela veckan. Vi har varit trötta och sovit mycket när vi inte arbetat. Så kan det vara, inget att göra åt det.

Vi fick ett trevligt besök av en svensk familj i onsdags. Peter Lindne ringde till oss i våras och berättade att de skulle semestra i Ecuador. De har jobbat i Ambato för SMF i tre år och deras tre barn är adopterade här. De visste att vi skulle jobba på barnhemmet i Shell och där hittade de oss och vi fick visa dem runt. Eftersom de pratade spanska kunde de få fin kontakt med både barn och personal. Vi hade sedan en mkt trevlig kväll tillsammans. Deras äldste son, Kalle ska vara volontär i 3 månader på ett barnhem i Ambato.

På bilden ser ni hela familjen i vår soffa.


Fredag - lördag har jag varit tillsammans med halva gruppen Tior på retreat uppe i bergen. Platsen heter El Topo och ligger fantastiskt vackert med utsikt över bergen och vulkanen Tungurahua. Luften där uppe är frisk och klar. Huset har dock en tråkig historia för familjen som byggde och bodde där kom från Australien och de satsade på fårskötsel. Men en natt kom det tjuvar för att stjäla fåren och de mördade mannen och kvinnan. Deras släktingar har sedan skänkt huset och marken till en kyrka så nu används den till olika läger och samlingar som vår.

Det fanns en särskild frid och tystnad däruppe som var underbar.
Tyvärr glömde jag ta med batteriet till kameran så inga bilder finns från detta tillfälle. Men nästa helg ska vi dit igen med resten av Tiorna. Vi hade köpt lite presenter och böcker som vi lottade ut. Alla fick dessutom välja ett klädesplagg av de som Cilla skänkt. Mycket uppskattat! Till frukost gjorde jag pannkakor och bjöd på. De gillade dem men det skulle vara mycket sirap på. De har en särskild sirap här med bäret mora i som är jättegod.

På programmet stod också bibelstudier och andakter.
Istället för en bild på Tungurahua får ni se min favorit vulkan El Altar en tidig morgon. I parken finns detta flygplan som ett minne av de tidiga hjälpflygningarna som utgick här från Shell.



Förra helgen sydde och virkade jag för fullt så på måndagen hade jag med mig en kasse med dockkläder. Det blev jubel hos dockmammorna och intensiv provning. Men jag får nog fortsätta produktionen ett tag till för någon docka saknade fortfarande kläder.





Här kommer det en video från barnhemmet som vi hoppas ni kan spela upp därhemma. Den spelades in i våras och den visar bra hur det ser ut och fungerar här.
Tänk på att HD ska vara off. Om den inte funkar kan man söka på Youtube eller Facebook på Casa de Fe eller Patti Sue Arnold för där finns den också.


Casa De Fe from Under the Threshold Productions on Vimeo.

Många hälsningar från Ingegerd och Pehr en tung söndag

3 kommentarer:

  1. Hej kära vänner!
    Vi tänker på er.
    Kramar från Elisabeth och Peter

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Massor av kramar till er båda.
    från Petra och Terence

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vi tänker på mycket på er.
    Kram från Dagny o Gunnar

    SvaraRadera